Kdo je nejpopulárnějším politikem? Přinášíme vám další dubnové novinky

 

 

Tento týden jsme začali pozitivně. Nejpopulárnějším politikem je stále Andrej Babiš, kterého kladně hodnotí 56 % respondentů. Na druhém místě s 51 % skončil ministr obrany Martin Stropnický.

Podívejte se na tabulku s aktuálními výsledky.

 

Více peněz pro sportovce a mládež. Už příští rok dostanou přes 6 miliard korun. Na tom se domluvili ministr financí Andrej Babiš s ministryní školství Kateřinou Valachovou.

Andrej Babiš: „S paní ministryní Valachovou máme shodný názor, chceme podporovat sport. Proto od roku 2017 navrhujeme 6 miliard, to znamená o 1,7 miliardy navíc. Já jsem přišel s návrhem, že by od roku 2018 odvody z hazardu neměly dostávat obce, ale že by veškeré peníze na český sport měly plynout z hazardu: od roku 2018 80 % v roce 2019 90 % a v roce 2020 100 %, což je téměř 9 miliard.“

Chcete vědět víc, podívejte se na video.

 

Vláda schválila návrh zákona ministra spravedlnosti Roberta Pelikána o státním zastupitelství. Hlavním cílem je posílení nezávislosti a odpovědnosti státních zástupců a zefektivnění boje s ekonomickou kriminalitou a korupcí.

Přečtěte si, co na to ministr říká.

 

Vojáci nacvičovali ostrahu státní hranice pro případ nečekané krize. Prověřovali dojezdové časy k posílení policie.

Martin Stropnický:„To cvičení, má sloužit k ověření, jak jsme schopni v případě, že by nastal nějaký problém na naši jižní hranici, především na moravské hranici, schopni zaujmout svá místa.“

Celý rozhovor s ministrem najdete zde.

 

Ministerstvo financí plánuje snížit schodek rozpočtu do roku 2019 na 30 miliard korun.

Andrej Babiš:Míříme letos na deficit 60 miliard a další rok na 50 miliard a v roce 2019 na 30 miliard korun.“

Podívejte se na brífink z tiskové konference (1:40 - 20:25).

 

Chcete mít informace z první ruky? Přihlaste se do newsletteru zde.

13. 4. 2016