Portál Bezpečný Bohumín spuštěn!

Bezpečnostní komise při radě města Bohumína, které předsedáme, spustila nový informační portál týkající se bezpečnosti města BezpecnyBohumin.cz. Při jeho realizaci spolupracovala s Městkou Policií Bohumín, Policií ČR a neposledně samotnou radnicí města. Bohumíňáci díky němu najdou na jednom místě praktické návody, důležité kontakty, on-line formulář a snadno zjistí, který okrskář má zrovna jejich ulici nebo část na starost.

 

Projekt Bezpečného Bohumína vznikl na základě iniciativy bezpečnostní komise s cílem vytvoření snadno dostupného komunikačního kanálu, umožňujícího aktivní zapojení veřejnosti. Slouží především občanům, případně také návštěvníkům města, s cílem informovat je o aktivitách města v oblastech bezpečnosti a to zejména o aktualitách, projektech města v oblasti bezpečnosti, kamerovém systému a výročních zprávách policie. Je také možné detailně shlédnout schválený Plán prevence kriminality města.

Portál poskytuje odpovědi na nejčastější dotazy týkající se bezpečnosti. Byli jste svědky nějaké události týkající se bezpečnosti? Nahlédněte do rubriky na webu „Právě řešíme“, kde je možnost anonymního podání svědectví k vybraným případům či vytvoření nového anonymní hlášení.

V souvislosti s tímto projektem je dobré také zmínit projekt Asistentů prevence kriminality, který již běží a slaví své první úspěchy. Podívejte se například na článek,  kdy Asistenti prevence kriminality pomohli nezletilé dívce.

 

Všem realizátorům a spolupracovníkům tohoto projektu tímto moc děkujeme! V případně jakýchkoliv připomínek či návrhů na zlepšení portálu se nám neváhejte ozvat na: [email protected]

 

Podívejte se také na reportáž na webu města

http://www.bezpecny-bohumin.cz/

1. 6. 2016