volební sněm únor 2019

Volby vedení Hnutí ANO budelíp

Pěkný den všem!
Zdravím vás všechny v novém týdnu. Na sněmu jsme si zvolili vedení a ve sněmovně třeba konečně protlačili další vlnu EET do dalšího čtení.
Rád bych se vrátil hlavně k našemu nedělnímu sněmu, který byl podle mě skvělý, a to jak po technické, tak po obsahové stránce. Proslovy všech hostů i kandidátů byly výborné, poprvé jsme si vyzkoušeli elektronické hlasování a díky němu jsme vše zvládli během jediného dne.
Ještě před sněmem novináři, ale i političtí konkurenti hledali senzaci v tom, že Andrej Babiš je jediným kandidátem na předsedu Hnutí. Kdyby si dali tu práci a podívali se na ostatní strany, zjistili by, že je to vlastně běžné. V ODS je to v podstatě tradice, Piráti při poslední volbě předsedy také měli jen jediného kandidáta a totéž při poslední volbě předsedy KDU-ČSL.
Nejužší vedení bylo zvoleno v podstatě ve stejném složení, jen ho doplnil Radek Vondráček. I to bylo kriticky komentováno médii. Upřímně, moc tomu nerozumím, z mého pohledu je to spíše naše devíza. Hnutí šlape, daří se nám, s výjimkou Senátu se nám podařilo uspět ve všech volbách a řečeno sportovní terminologií – vítězná sestava se nemění. Jsme prostě silné stabilní Hnutí se silným lídrem, a to je jednoznačně pozitivní.
Do Evropy nás povede Dita Charanzová
Lídryní do jarních eurovoleb voleb bude Dita Charanzová! Její pozici schválil jednomyslně výbor, který zasedl ještě před zahájením sněmu. Přečtěte si tento rozhovor, kde popisuje, co všechno chce v Evropě dělat.
Se živnostníky to myslíme vážně
Na sněmu opět od pana předsedy zaznělo, že musíme ulevit živnostníkům. Vláda to má i ve svém programovém prohlášení, takže řeči, že jde o nějaký marketingový trik, jsou samozřejmě úplné nesmysly. Chceme je osvobodit od zbytečné byrokracie, sjednotit odvody do jedné platby, zavést rodinné firmy a spoustu dalších opatření, které jim skutečně pomohou.
Akce nespokojených občanů
Obecně toho na sněmu zaznělo spoustu zajímavého, ale něco bych ještě přece jen vypíchl, protože by to zapadnout nemělo. Je to už dávno, co Hnutí vzniklo. Jsou ale věci, na které bychom ani po těch letech zapomínat neměli. Třeba na to, co vlastně ta zkratka ANO znamená – Akce Nespokojených Občanů. Byli a stále jsme protikorupční hnutí, byli jsme nespokojeni s politickou situací, s tím, že reálně politiku řídí kmotři a ne ti, kdo byli lidmi zvoleni. Z těch se naopak stávali hochštapleři a papaláši. To bylo ve zkratce, s čím jsme byli nespokojeni a co se nám podařilo napravit. A já mám teď proto prosbu na všechny z nás - mějme stále na paměti, co ta zkratka znamená a chovejme se, abychom byli p oř&aacu te;d v souladu s ideály, na kterých hnutí ANO vzniklo.
Černý scénář zažehnán – dostavba D11 se nezpozdí
Sněm ale samozřejmě nebylo to jediné, co se v minulém týdnu dělo. ŘSD podepsalo dodatek se sdružením firem a Danu Ťokovi se tak podařilo odblokovat dostavbu dálnice D11.
Na osmý pokus, ale přece!
Po nekonečných obstrukcích se nám podařilo posunout EET do druhého čtení. Máme nástroj, díky kterému se nám daří lépe vybírat daně a i proto je nemusíme zvyšovat. Byl by nesmysl se zastavit v půlce cesty.

přeji hezký den

Honza Richter, hlavní manažer Hnutí

20. 2. 2019